Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звернення селищного голови до представників бізнесу

Новина
27.03.2020

Шановні представники середнього та малого бізнесу

Звертаюся до вас з приводу збільшення цін на продукти харчування, ліки, товари першої необхідності та дотримання вимог карантину.

Розумію, що сьогодні усім складно, що кожен стоїть перед вирішенням проблем, які виникли в результаті епідемії, але повірте, що покупцям, особливо незахищеним верствам населення найважче, адже заробітні плати, пенсії, залишилися без змін.

Особисто, я звертаюся до вас, не вдаватися до підняття цін, а навпаки, бути милосердними і боротися з епідемією разом. Також, наполегливо прошу, дотримуватись рекомендацій щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19:

  1. На період карантину у закладі торгівлі слід не допускати реалізацію продукції швидкого харчування (хот-дог, гамбургер, піца тощо), реалізації кави і чаю на розлив.
  2. На кожному об’єкті торгівлі мають бути облаштовані куточки особистої гігієни: рукомийники під’єднанні до системи централізованого водопостачання та водовідведення; рідке мило, антисептик для рук, одноразові паперові серветки.
  3. Через кожні дві години слід проводити технологічну перерву тривалістю 10-15 хвилин для проведення вологого прибирання та провітрювання.
  4. На період карантину вологе прибирання приміщень повинно здійснюватися кожні дві години із застосуванням мийних та дезінфекційних засобів. Для прибирання необхідно мати достатню кількість посуду та інвентарю, який має бути промаркований і застосовуватись за призначенням. Обов’язково кожні дві години необхідно протирати ручки дверей, та робоче місце продавця, ваги, прилавки, вітрини, касові апарати розчином із дезінфекційних засобів та проводити провітрювання.
  5. Миття рук персоналом закладу торгівлі має здійснюватися: після приймання товару, викладки його на полиці, прибирання, відвідування санвузла та з періодичністю 1 раз на годину.
  6. Власник чи адміністратор закладу торгівлі повинні забезпечити контроль за чисельністю покупців у магазині (не більше 3 чоловік у невеликих магазинах, 10 – у мінімаркетах) та допуском у торгові приміщення покупців тільки в масках.
  7. Керівник закладу повинен забезпечити наявність необхідних медичних засобів (аптечка укомплектована термометром, жарознижуючими (бажано парацетамол), знеболюючими препаратами, змінними одноразовими медичними масками, латексними рукавичками).
  8. Запровадити щоденний температурний скринінг працівників, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.
  9. Забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, на відстань як мінімум 1 метр, встановити захисні екрани для захисту працівників.
  10. Забезпечити дотримання дистанції між покупцями при проведенні розрахункових операцій на відстань як мінімум 1 метр.
  11. Забезпечити роботу продавця в медичній масці та рукавичках.
  12. Облаштувати у торговому залі місце для встановлення антисептика для рук із дозаторами для відвідувачів.
  13. Мийні та дезінфекційні засоби повинні мати документи, які підтверджують їх якість, безпечність і походження та використовуватись відповідно до інструкцій щодо їх застосування.

 

Селищний голова                                                                       Сегедій Петро Юрійович

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше