Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Заходи протидії торгівлі людьми

Новина
29.07.2021

У 2021 році Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Софіївської громади спільно з Центром зайнятості проведено 8 групових інформаційно-просвітницьких заходів з метою підвищення рівня обізнаності населення щодо сучасних проявів торгівлі людьми, а також засобів і методів, що використовуються торгівцями людьми. Цими заходами охоплено 105 осіб.

З метою профілактики торгівлі людьми роз’яснювальною роботою охоплено 82 особи, які є батьками та опікунами.

Фахівцями базових центру зайнятості проводилися заходи цільового спрямування, зокрема, 10 семінарів „Ризики нелегальної трудової міграції“ та 1 тренінг з питань протидії торгівлі людьми за участю 172 осіб.

В усіх установах охорони здоров’я , в доступних для пацієнтів місцях, розміщено інформаційні матеріали з даної проблематики.

Станом на 01.07.2021 в Софіївській селищній територіальній громаді випадків торгівлі людьми не зареєстровано, за допомогою ніхто не звертався, на щастя.

Але пам’ятаймо - небезпека ближче, ніж нам здається.

Лише обізнаність та обачність допоможуть захистити себе та своїх близьких.

Завжди ретельно вивчайте будь-яку пропозицію працевлаштування, навчання або відпочинку, навіть якщо Ви довіряєте тому, хто її пропонує!

Якщо Ви потрапили у ситуацію, коли шляхом обману, шантажу, шахрайства або погроз Вас примушували:

  • працювати на відробляння невизначених „боргів”, яких Ви буцімто набули, коли Вам обіцяли підшукати роботу (наприклад, за кордоном, або просто у „кращому місці”);
  • займатись проституцією або надавати інші сексуальні послуги;
  • зніматись у порнографічних фільмах, фотозйомках, або показах через Інтернет;
  • виконувати роботу, про яку Ви не домовлялися, від якої не мали змоги відмовитися, і яка вимагалася від Вас під загрозою покарання;

або піддавали іншим формам експлуатації, імовірно, Ви постраждали від торгівлі людьми.

Ви маєте право на захист своїх прав та інтересів та відшкодування шкоди, завданої цим злочином.

Для цього Вам необхідно звернутись за місцем перебування до місцевої держадміністрації, виконавчих органів місцевого самоврядування чи поліції із заявою про встановлення статусу.

В Україні діє Національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номерами телефонів 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних) або 116 123 (безкоштовно з мобільних).

Тел.: Відділу розвитку соціальної сфери виконавчого комітету Софіївської селищної ради Криворізького (Софіївського) району Дніпропетровської області   0564232105

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше