Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Заходи профілактики коронавірусу у Софіївському районному секторі пробації

Новина
20.03.2020

18.02.2020 начальником Софіївського районного сектору проведено захід, пов'язаний із профілактикою  коронавірусної інфекції COVID-19 серед суб’єктів пробації.

В ході заходу роз’яснено про те, як захистити себе від інфікування і що робити у разі захворювання та вручено распіраторні маски та буклети щодо дотримання особистої гігієни, прийом суб’єктів пробації проводився в порядку черги заради убезпечення від зараження вірусом. Під час бесіди із суб’єктами пробації найактуальнішими бути такі питання: «Як передається коронавірус?» та «Чи треба одягати маски?».

 

Як передається коронавірус?

«Грип, ГРВІ і коронавірус – це респіраторна група інфекцій, які передаються повітряно-крапельним шляхом, тобто через контакт з хворою людиною, або через слизову, коли у приміщенні є вірус і він осів, наприклад, на ручці дверей, телефоні тощо. А ми своїми руками торкаємося слизових – очі, ніс та рот. І таким чином отримуємо цей вірус, навіть не маючи прямого контакту. Тому основними засобами заходу при респіраторних вірусних інфекціях є єдині правила захисту – гігієна рук, гігієна органів дихання, гігієна кашлю. Віруси люблять сухі закриті приміщення. Не люблять вологого прибирання, провітрювання. Тому коли людина є на самоізоляції вдома, має легку респіраторну вірусну інфекцію, то всі ці заходи, незалежно від того, чи це коронавірус, чи грип, чи ГРВІ, вони є ідентичними».

Чи треба одягати маски?

 «Якщо людина хвора і не може самоізолюватися, вона повинна одягнути маску. Але не носити її увесь день, бо знову ж таки на ній накопичуються віруси. Маску треба дуже обережно знімати з вух і утилізувати. Здорові люди не повинні носити маски – ні на вулиці, ні в приміщенні. Якщо у закритому приміщенні є контакт з хворим, то найефективніше одягати респіратор або ту ж маску. Але перед тим, як її одягнути, треба помити руки. Бо торкаючись інших предметів у приміщенні, ми переносимо віруси, до того ж, одягаючи маску, наближуємо їх до обличчя, тобто до слизових оболонок».


2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше