Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

З Днем вишиванки!

Новина
21.05.2020

Красива вишита сорочка з давніх-давен є ідентифікатором будь-якого українці, це наше ДНК нації. Її одягали як на свято так і кожен, з нею вперше знайомились зі світом, і з нею ж прощалися зі світом. Вона була і є завжди поряд. Вишиванка була і є ознакою вільного українського народу та великою частиною його культури та свідомості.

День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня. В 2020 році День вишиванки припадає на 21 травня.

День Вишиванки 2020  присвячений українській родині та родоводу. Закликаємо кожного присвятити карантинний період дослідженню власного роду. Формування дерева роду - не тільки захоплива справа, це - вкрай важлива складова повернення історичної пам’яті цілого народу. Розпитайте у старших родичів про своїх пра-пра, звідки вони родом, ким були і які насправді мали прізвища. Впевнені,т що Ви відкриєте для себе багато несподіваних фактів про примусові переселення, зросійщення, участь у визвольній боротьбі, репресіях, втратах родини під час голодоморів.

Приємно, що з кожним роком все більше і більше людей долучається до цього свята, яке швидко розрослося до всеукраїнського рівня, а незабаром до нього почала долучатися українська діаспора, а також прихильники України.

Тож вітаємо вас з Днем вишиванки та бажаємо усім нам зміцнення української ідентичності заради процвітання країни. Нехай це чудове свято зітре кордони й об'єднає українців по всьому світу.

А я іду по світу в вишиванці

Встає над світом щире сонце вранці

І землю гріє променем ясним.

А я іду по світу в вишиванці.

Я – українець! І горджуся цим.

 

 

Дякуємо всім, хто взяв участь в акції #Вишиванка_єднає_громаду.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше