Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як уберегти дитину від травм взимку?

Новина
25.01.2021

Шановні батьки!

Зима – період підвищеного дитячого травматизму, який збільшується приблизно на третину. У цей час зростає роль дорослих, які повинні навчити дітей правилам поведінки, що дозволяє уникнути небезпеки отримання травм та посилити контроль за їх дотриманням.

Які травми типові для цього часу року та як їх уникнути?

Санки, лижі, ковзани – найулюбленіші розваги дітей взимку. На жаль, вони також стають причиною багатьох травм.

Необхідно пам`ятати:

  • санки мають бути непошкоджені, з усіма дощечками;
  • кріплення на лижах має бути ціле та правильно прикріплене на ногах;
  • ковзани мають бути обов`язково відповідного розміру.

Дорослі повинні проконтролювати ті місця, де грають діти взимку. Схил, який обирається для спуску на санчатах чи лижах, обов`язково повинен знаходитися далеко від дороги. Кожна дитина повинна розуміти, що катаючись з закритими очима, можна зіткнутися з сусідом або деревом. Небезпечно прив`язувати санки один до одного, особливо небезпечно чіплятися на ходу до транспортних засобів!   

На ковзанах найкраще кататись в спеціально обладнаних місцях чи на майданчиках. Не можна використовувати перший лід на місцевих річках, озерах для катання – це дуже небезпечно!

Гра в сніжки – ще одна зимова забава, яка може призвести до пошкоджень. При грі в сніжки потрібно берегти від таких «снарядів» обличчя. Завдання дорослих переконати дитину не кидати сніжок в упор та не цілити у голову.

Взимку зростає і кількість транспортних травм. Часто дитина бачить, що автотранспортний засіб наближається, але сподівається проскочити - машина ж просто не встигає загальмувати. Перетинаючи проїжджу частину дороги, слід бути гранично уважним, і, звісно ж, правилом переходу на іншу сторону вулиці виключно пішохідним переходом та на зелене світло ні в якому разі не нехтувати. Тому не забувайте нагадувати дітям основні правила дорожнього руху та безпечної поведінки на дорогах.

Шановні дорослі, пояснюйте дітям особливості зимових правил поведінки та контролюйте, щоб їх оточення було безпечне! Головне, що повинні запам`ятати діти це те, що катання на лижах, санчатах, ковзанах та інші розваги мають стати веселим проведенням часу, а не нести небезпеку (шкоду) здоров`ю. По можливості не залишайте дітей без нагляду. Тоді багатьох серйозних травм можна буде уникнути!

 

Бережіть своїх дітей та себе! Будьте здорові!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше