Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Новина
08.11.2019

 

Сьогодні, 8 листопада, в Україні відбудеться чергова щорічна акція "Всеукраїнський радіодиктант національної єдності", присвячена Дню української писемності та мови.

Як повідомляє "Українське радіо", об 11:20 в прямому ефірі з радіостудії на Хрещатику, 26 буде читати диктант відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Він же з 12:00 до 12:15 проведе в прямому ефірі "Українського радіо" роботу над помилками.

Щоб приєднатися до диктанту, потрібно налаштувати радіоприймачі на хвилі "Українського радіо" в своєму місті чи селі, стежити за трансляцією можна на сайті ukr. radio або на офіційній сторінці мовника в Facebook.

Протягом 15 хвилин (з 11:45 до 12:00) всі бажаючі зможуть надіслати свій текст на електронну скриньку "Українського радіо" (rd@nrcu.gov.ua). Також можна відправляти тексти в особисті повідомлення на сторінці "Українського радіо" в Facebook, або на вайбер - 097-107-107-9.

Всіх бажаючих просять повідомлення надсилати тільки на один із зазначених адрес.

Як наголошується, в цьому році в диктанті будуть використані слова, які пишуться за новими правилами правопису української мови.

Крім того, що о 12:00 в прямому ефірі Олександр Авраменко проведе роботу над помилками, текст диктанту буде опублікований на сайті ukr.radio.

Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи. Додатково буде оголошений конкурс на кращі твори про написання диктанту (для тих, хто віддає перевагу традиційній листування).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше