Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

НАГЛЯДОВА ПРОБАЦІЯ

Новина
15.07.2019

За оцінками ООН, число безробітних молодих людей у всьому світі досягло значення 74,5 млн. Більшість безробітних проживають у країнах, що розвиваються. За даними Міжнародної організації праці, молоді люди мають в три рази більше шансів стати безробітними, ніж дорослі. Один з п’яти молодих людей, або 125 мільйонів, працюють, але живуть у крайній бідності (менш ніж на $ 1 / день). Проблема безробіття серед молоді є серйозною проблемою для промислово розвинених і країн, що розвиваються.

Отож 15 липня 2019 в Софіївському районному секторі, під час профілактичних бесід із особами молодіжного віку, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, роз’яснено про важливість працевлаштування. Під час бесід суб’єкти пробації дізналися про правила прийому працівників на роботу та звільнення, права найманого працівника, дотримання умов праці, захисту від незаконного звільнення; отримання вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця; гарантованої виплати заробітної плати двічі на місяць; права на щорічну основну відпустку; соціальну відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами; додаткових відпусток, передбачених Законом України „ Про відпустки ”; права на оплату листка непрацездатності; втрату трудового стажу; втрату страхового стажу для отримання пенсії і як результат отримання мінімальної пенсії за віком; права не залучатися до понаднормових робіт без згоди працівника; соціальних послуг та виплат у разі нещасного випадку на роботі та професійного захворювання та цілої низки інших прав і соціальних гарантій, передбачених чинним законодавством та відповідальність роботодавців за використання нелегальної праці та виплати зарплати «у конверті».

Крім того, враховуючи криміногенну потребу осіб, вищезазначеної категорії, а саме потребу у працевлаштуванні, підобліковим суб’єктам пробації видані направлення до відділу надання соціальних послуг в Софіївському районі Криворізького міськрайонного центру зайнятості для сприяння у працевлаштуванні. Молоде покоління – це рушійна сила на ринку праці і одна з найбільш вразливих категорій незайнятого населення. Її працевлаштування не є простим, а тому вимагає особливої уваги. Пошуки першого місця роботи, невідповідність кваліфікації, відсутність досвіду роботи призводять до зниження рівня економічної активності молоді. А успішне працевлаштування, особливо на першому робочому місці, створює фундамент для дальшого становлення особистості та професійного зростання.

 

Оксана Галушка

Начальник Софіївського районного сектору

філії Державної установи «Центр пробації»

у Дніпропетровській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше