Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У кого яке бачення – така й правда

Новина
02.11.2018

У кого яке бачення – така й правда.

      Народ, як кажуть, повинен знати ... правду. А правда, як виявляється – наче палка: на два кінці. У кого яке бачення – така й правда. Тож перейду до прикладів. Під час святкування 225 – річниці селища Софіївка було проведено благодійний аукціон. Ведучі свята оголосили про те, що зібрані на аукціоні кошти підуть на допомогу важкохворим дітям. Дитяча онкологія – одні ці слова викликають мороз по шкірі. Думки про приреченість, співчуття та страх побувати на місці згорьованих батьків – така наша реакція на повідомлення про ще одну хвору дитинку. Роботи (картини, вироби місцевих майстринь та умільців) для аукціону надали працівники СКДНЗ «Чайка» «Берізка», «Ромашка» селищної ради, КЗ «Софіївський центр творчості», «Софіївська школа мистецтв» та ДПТНЗ «Софіївський професійний ліцей». Всього було тринадцять лотів.

        У наш нелегкий час, людей які потребують турботи та матеріальної допомоги стає все більше і більше, важко знайти людину, здатну сприймати чужі проблеми як свої, і як чудово, що такі люди все-таки є! Купували вироби з аукціону глядачі, які прийшли на святковий концерт. Виконком селищної ради щиро Вам вдячний. Ваше гаряче серце, великодушність, чуйність і доброта роблять життя кращим. В селищну раду звертаються люди за матеріальною допомогою на лікування і отримують її. Тільки в цьому році на лікування 38 важкохворих дорослих та дітей з бюджету селищної ради виділено 116 тис. 400 грн. Заяви з проханням про надання матеріальної допомоги надходять щомісяця.

        Благодійність - це не просто милостиня. Це, насамперед, підтримка хворого, його сім’ї, можливість дати їм шанс пережити тимчасові труднощі і знайти сили жити далі. Українці своїх в біді не залишають. Небайдужі громадяни нашої ради активно допомагали та допомагають армії та Національній гвардії. Долучаються до збору коштів на лікування хворих дітей. Зовсім недавно небайдужі жителі громади боролися за здоров’я онкохворої дівчинки нашої школи. Про кожну використану гривню було відзвітовано на сторінках районної газети та надано чеки про перерахування коштів благодійникам. Незважаючи на непрості часи, бажання підтримати незнайомих людей у односельців лише стає сильнішим. І часто навіть невелика допомога може врятувати чиєсь життя. Ви, шановні односельці, підтвердили це, віднайшовши кошти для допомоги дітям, які хворіють важкими недугами. Звичайно, море долонями не вичерпати, але, вносячи свої власні кошти у добру справу, Ви даруєте промінчик тепла, усмішку і краплинку надії цим дітям.

        Отже, на благодійному аукціоні зібрано 3000 грн. Відсоток від продажу робіт отримали народні умільці (дехто навіть відмовився від своїх відсотків), а 2025 грн. буде направлено на лікування важкохворої дитини. З етичних міркувань називати прізвище ми не можемо. Прикро те, що дехто ставить під сумнів, що зібрані кошти можуть бути використані не за призначенням. Я хочу, щоб ми з вами знаходили свою внутрішню рівновагу й відчуття власної гідності з усвідомленням того, що всі ми служимо справі, а не задоволенню чиїхось політичних або особистих амбіцій. На нас лежить велика відповідальність, забувати про яку ми не маємо права. Тож дехто замість того, аби долучитися до благородної місії – допомогти зібрати кошти для діток, які цього потребують, намагається кинути тінь на організаторів благородної справи. Цитую одного з тих хто сумнівається: «…навіть ті 3 особи, котрі з усією душею та щирим серцем це робили, вірячи, що комусь допомогли, мають право знати чи дійсно це так…». Прикро, що дехто міг навіть подумати, що організатори зможуть привласнити кошти, які планувалися на лікування хворих дітей.

        Насправді 13 осіб нашої громади з усією душею та щирим серцем це робили ( не за вказівкою), вірячи, що комусь допомогли, мають право знати, що посіяні ними зерна добра не загинуть. Повірте, зібрані кошти потраплять за призначенням і тільки на лікування, і тільки для дітей тому, що діти це наше майбутнє.

        До речі, бажаючі можуть зайти в селищну раду і отримати інформацію про кожну витрачену копійку.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше