Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сприяємо розвитку об’єднаних територіальних громад

Новина
24.05.2019

Сприяємо розвитку об’єднаних територіальних громад

 Криворізький міськрайонний центр  зайнятості  особливу увагу приділяє співпраці з об’єднаними територіальними громадами. Найбільш ефективним є встановлення особистих контактів між керівниками, обговорення з ними актуальних питань стану ринку праці району, працевлаштування економічно активного населення та соціальної стабільності громади.

Днями ряд зустрічей в Софіївській ОТГ провели директор центру Ігор Вознюк, заступник директора Лариса Шевченко та начальник відділу надання соціальних послуг у Софіївському районі Вікторія Турівна.

Керівники центру зайнятості відвідали Софіївський професійний ліцей, в якому організовані семінари-навчання для безробітних – мешканців громади - з оволодіння додатковими компетентностями. До проведення семінарів залучаються викладачі з ліцею, оплата праці лекторів здійснюється з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, мета - адаптація до сучасних умов ринку праці мешканців об’єднаних територіальних громад.  На час відвідування проводились заняття для безробітних з набуття комп’ютерної грамотності.

Того ж дня відбулись зустрічі   з директором  КЗ «Софіївська опорна загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Софіївської селищної ради Римою Тиркба. Директор центру зайнятості вручив нагороду «Диплом» Дніпропетровського обласного центру зайнятості за участь учнівської молоді у Профорієнтаційному проекті «Дніпропетровська молодь про громаду».

Завітали і до Молодіжного центру «UNREAL». Саме тут, де молодь планує, творить та втілює в життя безліч ідей на користь громади, проводять профорієнтаційні зустрічі фахівці центру зайнятості.

Керівники центру зайнятості проінформували представників громади про послуги служби зайнятості роботодавцям і населенню, що надаються із застосуванням сучасних електронних сервісів, зокрема дистанційно. Разом з представниками установ ОТГ обговорили перспективи розвитку громади, можливості створення нових робочих місць, питання сприяння розвитку малого підприємництва на селі, легалізації зайнятості, можливості надання виїзних соціальних послуг на території громади.

Від того, як мешканці ОТГ і керівники центру зайнятості розуміють шляхи розвитку та зростання добробуту громади, яких зусиль докладатимуть на шляху їх реалізації, залежатиме успіх і громади, і держави.  На сьогодні служба зайнятості пропонує широкий спектр послуг щодо підбору персоналу, запроваджуються нові механізми самопрезентації як роботодавців, так і шукачів роботи, в режимі он-лайн.   

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше