Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Протокол № 07/2020 позачергового засідання

Новина
31.03.2020

Протокол № 07/2020 позачергового засідання

 

смт Софіївка                                                                                          31 березня 2020 року

 

Ведучий засідання: голова комісії Сегедій П.Ю. – селищний голова.

Відповідальний секретар: Масько А.О. – заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступник голови комісії.

Присутні члени комісії: Корж О.В., Хомюк В.Л., Закапко А.Г., Яловий О.О, Лебедь В.Ф.

Запрошені: Андрух І.І., Климчук Р.В.

 

Порядок денний:

I. Щодо внесення змін до протоколу № 04/2020 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Софіївської селищної ради, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 р. № 239 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 23, ст. 8) — із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 215.

 

Доповідач: Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Масько А.О.

         Про постанову Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 р. № 239 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” — із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 215.

 

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення, керуючись законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» комісія вирішила:

 

1. Установити до 24 квітня 2020 р. на усій території Софіївської селищної об’єднаної територіальної громади карантин.

 

2. Начальнику відділу освіти виконавчого комітету Софіївської селищної ради забезпечити:

2.1. в умовах запровадженого карантину в усіх закладах освіти (шкільної, дошкільної, загальної середньої, професійної) переведення діяльності в режим дистанційного навчання.

                                                                           Термін: невідкладно

2.2. скасування проведення та участі у масових заходах освітнього, наукового, соціального, спортивного та мистецько-розважального характеру в усіх корпусах на території закладів освіти, зокрема проведення олімпіад, спартакіад, змагань, тренувань, конкурсів, виставок, концертів.

                                                                           Термін: невідкладно

2.3. здійснення контролю за перебуванням дітей поза школою, дотримання карантину.

                                                                           Термін: на період карантину

 

3. Начальнику відділу культури,  туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Софіївської селищної ради

3.1. скасувати проведення культурно-масових заходів в усіх закладах культури з метою недопущення поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій, у тому числі спричинених коронавірусом COVID – 19, до стабілізації епідемічної ситуації.

                                                                           Термін: невідкладно

 

4.Головному лікарю КНП «Софіївський районний центр ПМСД» Софіївської районної ради Дніпропетровської області та Головному лікарю КП «Софіївська районна центральна лікарня»

4.1..забезпечити неухильне виконання Алгоритму запровадження протиепідемічних заходів для запобігання поширенню корона вірусу COVID-19 в Україні та Комунікаційного плану щодо визначення алгоритмів дій у разі виникнення захворювання на COVID-19 з урахуванням заходів, передбачених у Національному плані протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню не території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом  COVID-19.на 2020 рік, затвердженому розпорядженням  Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2020 року № 93-р.

                                                                           Термін: невідкладно

4.2..підготувати інформацію про перелік підготовлених лікувально-профілактичних закладів для проведення обсервації осіб з ознаками гострого респіраторного захворювання, спричиненого корона вірусом COVID-19, із зазначенням адреси закладу, кількості місць та кімнат.

                                                                           Термін: невідкладно

4.3. забезпечити проведення посиленого моніторингу стану захворюваності та контролю за виконанням санітарно- епідемічних заходів та своєчасного подання голові комісії  з питань ТЕБ і НС інформації та пропозицій для прийняття ефективних управлінських рішень.

                                                                           Термін: щоденно

 4.4. забезпечити цілодобове чергування 7 днів на тиждень чергового медичного персоналу на території закладів охорони здоров’я.

                                                                           Термін: на період карантину

4.5..здійснювати моніторинг громадян Софіївської селищної об’єднаної територіальної громади, які повернулись із-за кордону під час карантину

                                                                           Термін: щоденно

 

5. Керівникам підприємств, установ, та організацій  усіх форм власності на території громади

5.1..запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань

5.2. максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.

5.3. передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою  кварцювання.

5.4..розглянути можливість переведення роботи центрів надання адміністративних послуг в режим «без клієнтів» через онлайн-сервіси та телефонний зв’язок.

5.5..скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференції  усі нарадчі заходи, засідання колегій та дорадчих органів.

5.6. скасувати до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян.

                                                                           Термін: невідкладно

 

6. Закладам ресторанного господарства, до яких відносяться ресторани, бари,

кафе, кафетерії, закусочні, їдальні, буфети та інші заклади 

6.1..заборонити до 24 квітня 2020 року на період карантину приймати відвідувачів барам, кафе, закладам громадського харчування, торговельно-розважальним центрам, іншим закладам розважальної діяльності, фітнес-центрам, закладам культури, закладам торговельного та побутового обслуговування населення на території Софіївської селищної об’єднаної територіальної громади.

6.2. дозволити надавати послуги торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування тільки із застосуванням адресної доставки замовлень (або на винос) за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

                                                                           Термін: невідкладно

 

7. Комунальному підприємству «Софіївське», Софіївському ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області, Софіївському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області:

7.1. заборонити до 24 квітня 2020 року торгівлю на торгівельних майданчиках по всій території Софіївської селищної об’єднаної територіальної громади товарами та продукцією різних видів (продуктами харчування, одягом, взуттям, косметикою, промисловими товарами, тощо) крім :

торгівлі ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням, садивним (посадковим) матеріалом, засобами гігієни, предметами повсякденного вжитку, за умови забезпечення продавців засобами індивідуального захисту, дотриманням санітарних, протиепідемічних заходів та дистанції між покупцями не менше 1,5 метрів тільки на торгівельному майданчику в смт Софіївка по вулиці Квітневій, щоденно з 08.00 год по 13.00 год. фізичним особам-підприємцям які здійснюють свою діяльність згідно чинного законодавства.

                                                                            Термін: невідкладно

 

 8.Власникам та керівникам магазинів та установ торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку, провадження банківської  та страхової діяльності, медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів  особливого вжитку, об’єктів поштового зв’язку, ритуальних товарів 

8.1. забезпечити на території Софіївської селищної об’єднаної територіальної громади безперебійну роботу з дотриманням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, а саме:

8.2..усі працівники повинні працювати тільки в засобах індивідуального захисту;

8.3. приймати відвідувачів тільки при наявності у них засобів індивідуального захисту та запровадити режим роботи з розрахунку одного відвідувача на 10 кв. метрів площі торгівельного (операційного) залу за умовами дотримання дистанції між ними не менш 1,5 метрів із встановленням спеціальних позначок;

8.4..приміщення забезпечити антисептиками для рук та одноразовими стерильними рукавичками як для продавців так і для покупців;

8.5..забезпечити режим регулярного провітрювання приміщень та за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи, проводити вологе прибирання не менше 2-х разів на протязі робочого дня;

                                                                            Термін: невідкладно

 

9. Релігійним організаціям

9.1..дозволити проводити служіння (якщо в них приймає участь не більше 10 осіб в засобах  індивідуального захисту) за умови забезпечення в приміщені антисептиків для рук та одноразових стерильних рукавичок.

 

10. У разі невиконання вимог та рекомендацій даного протоколу винних осіб притягувати до адміністративної та кримінальної відповідальності.

 

11.Контроль за виконання цього протоколу покласти на Софіївське ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області, Софіївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужбу в Дніпропетровській області, комунальне підприємство «Софіївське», керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності та на  спеціаліста І категорії цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами виконавчого комітету Софіївської селищної ради Савицького Андрія Валерійовича.

 

 

Голова комісії                                                                  П.СЕГЕДІЙ

 

          Відповідальний секретар                                    А.МАСЬКО

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше