Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Пробаційні програми – новий інструмент роботи із засудженими

Новина
26.09.2019

Пробаційні програми – новий інструмент роботи із засудженими

Згідно наказу Міністерства юстиції України №1797/5 від 11.06.2018 «Про затвердження пробаційних програм для неповнолітніх суб’єктів пробації» відповідно до частини третьої статті 10 Закону України «Про пробацію», пункту 11 Порядку та реалізації пробаційних програм, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 року №24, затверджено такі пробаційні програми з неповнолітніми суб’єктами пробації : «Зміна прокримінального мислення», «Подолання агресивної поведінки», «Попередження вживання психоактивних речовин» та аналогічні апробаційні програми для повнолітніх суб’єктів пробації.

За рішенням рішення суду, який поклав на суб’єкта пробації обов’язок проходження пробаційної програми, керівник органу пробації доручає представнику персоналу органу пробації, який пройшов відповідне навчання, реалізацію пробаційної програми, яка передбачає: складання графіка реалізації пробаційної програми; виконання заходів, передбачених пробаційною програмою; оцінку результатів проходження пробаційної програми; підготовку висновку про виконання заходів, передбачених пробаційною програмою. Реалізація пробаційної програми може бути розпочата до закінчення проходження суб’єктом пробації лікування від алкоголізму, наркоманії або захворювання, що становить небезпеку для здоров’я інших осіб, психіатричного лікування, якщо відсутні об’єктивні причини, пов’язані із зазначеним лікуванням, що перешкоджають реалізації пробаційної програми.

26.09.2019  начальником Софіївського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Оксаною Галушкою  проведено робочу зустріч із головою Софіївського районного суду Дніпроптровської області Олесею Шумською, під час якої обговорено мету пробаційних програм, якою є досягнення позитивних змін у поведінці суб’єктів пробації.

 

Оксана ГАЛУШКА

Начальник Софіївського районного сектору

філії Державної установи «Центр пробації»

у Дніпропетровській області

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше