Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Підсумки фестиваль-конкурсу вертепів «Різдвяна зірка 2021 року»

Новина
25.01.2021

Відкритий фестиваль вертепів і обрядових композицій «Різдвяна зірка» в цьому році став справжньою культурною подією не лише в Софіївській територіальній громаді, а й далеко за її межами. І, не зважаючи на те, що фестиваль відбувався онлайн, захоплюючі, автентичні виступи самобутніх колективів із 18 областей України об’єдналися, щоб прославляти таїнство Різдва Христового. Виступи колективів були дуже різними, адже вони представляли обрядові композиції саме свого регіону. Захоплення викликали і драматичні постановки, різнобарв’я костюмів і, звісно ж, багатоголосі духовні та обрядові пісенні композиції.

Нашому компетентному, незалежному журі було дуже непросто визначити серед такого культурного розмаїття переможців.

Вітаємо наших переможців:
 
Гран Прі - Чисті криниці, Великокопанівська ТГ, Херсонська область
 
1 місце - Молодіжний центр Unreal, Софіївська ТГ, Дніпропетровська область
 
2 місце - Дух різдвяної зірки, Микулинецька ТГ, Тернопільська область
 
3 місце - Азовські зорі, Кирилівська ТГ, Запорізька область
 
Приз глядацьких симпатій - Дитячо-юнацький хор Берегиня, Глинянська ТГ, Львівська область
 
Приз від голови - Новий погляд, Бібрська ТГ, Львівська область
 
«Різдвяна зірка» єднає світ - Мугурашій, Ренійська ТГ, Одеська

 

?«Різдвяна зірка»? у 2021 році об’єднала 100 колективів, 1 301 учасника з 18 областей України??

Наш фестиваль переглянуло 165 644 глядача з усієї України та 28 держав світу (Америка, Велика Британія, Італія, Австралія, Німеччина, Польща, Чехія, Ізраїль та багато інших)

Нет описания фото.

Дуже приємно, що серед багатьох талановитих, самобутніх колективів увагу журі привернув творчий колектив молодіжного центру Unreal Софіївської територіальної громади (керівник Юлія Хваль). Ми щиро вітаємо нашу талановиту молодь із перемогою (1 місце) на фестивалі та бажаємо подальших творчих злетів. Цього року в фестивалі брали участь багато талановитих  дітей і молоді. І це дуже показово, адже народні традиції, що передаються із покоління в покоління ідентифікують нас як націю, роблять українців знаними у всьому світі через пісні, танці, легенди, обряди.

Сподіваємося, що до п’ятого, ювілейного фестивалю “Різдвяна зірка» в Софіївській територіальній громаді долучиться ще більше колективів не лише з України, а й із інших держав, адже «нашого цвіту-по всьому світу».

PS: запис фестивалю і надалі доступний на нашому YouTube каналі та доступний до перегляду: 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше