Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Особливості призначення допомоги по вагітності та пологах для жінок, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи

Новина
12.05.2020

 

Фонд соціального страхування України опікується понад 12 мільйонами працюючих українців, близько половини з яких – жінки.

Які відмінності призначення допомоги по вагітності та пологах, яку фінансує ФССУ, діють для постраждалих від Чорнобильської катастрофи?

  • Фонд соціального страхування України фінансує допомогу по вагітності та пологах за кожен день перебування жінки у декретній відпустці – її розмір складає 100% середньої заробітної плати і не залежить від тривалості страхового стажу.
  • У загальних випадках тривалість такої відпустки по вагітності та пологах складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів), а листок непрацездатності видається з 30 тижня вагітності.
  • Однак, у разі вагітності жінок, віднесених до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, тривалість листка непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами складає 180 календарних днів (90 днів до передбачуваного дня пологів і 90 днів після пологів).
  • Такий лікарняний листок для постраждалих від Чорнобильської катастрофи видається з 27 тижня вагітності, і фінансується Фондом за кожен день перебування у відповідній відпустці.
  • У випадку передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді, у загальних випадках, у разі декретної відпустки тривалістю 126 днів, додатково до основного видається листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами тривалістю 14 календарних днів. Однак, такий лікарняний листок не видається додатково до листка непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами тривалістю 180 днів.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше