Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Софіївська об’єднана територіальна громада інформує про порядок реєстрації місця проживання (приписки) дітей.

Оголошення
20.02.2020

Відповідно до нового законодавства України кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України – Постанова Кабінету Міністрів України № 302 (зі змінами від 01.11.2016 року). Для оформлення та отримання ID-картки обов’язково повинно бути зареєстроване місце проживання, реєстрація місця проживання дитини не здійснюється автоматично та потребує відповідного звернення батьків до органу реєстрації.

Для реєстрації місця проживання/перебування або зняття з реєстрації місця проживання громадян слід звернутися до виконавчого комітету Софіївської селищної ради за адресою:

смт Софіївка,  вул. Шкільна, буд. 19

перший поверх, каб. 103.                                 

Довідки за телефоном 05650 2-82-18  

 

Корисна інформація до відома .

Реєстрація місця проживання дітей молодше 14 років

Процедура прописки малолітніх дітей аналогічна процесу реєстрації місця проживання повнолітніх громадян, проте має ряд юридичних особливостей. Зокрема, прописка дитини до 14 років може бути здійснена виключно за місцем реєстрації одного з батьків (разом з матір’ю чи батьком, або за їх спільною адресою). Згода власника житла на реєстрацію дитини не потрібна.

У разі, якщо батько і мати дитини прописані за різними адресами, місце проживання дітей реєструється разом з одним із них за письмової згоди другого з батьків, у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків. Дозвіл тата (мами) на прописку дитини в квартиру або будинок до другого з батьків не потрібен лише у випадку, якщо місце проживання дітей визначено відповідним рішенням суду або висновком органу опіки.

На реєстрацію місця проживання новонародженої дитини батькам відводиться лише три місяці з дня народження малюка.

Перелік документів, необхідних для реєстрації дитини:

  • заява на оформлення дитині прописки
  • оригінал свідоцтва про народження
  • квитанція про сплату адміністративного збору
  • оригінал паспорта того з батьків, до якого прописується дитина
  • будинкова книга
  • документ, що засвідчує особу законного представника (батьків, усиновлювачів).
    *відповідно до статті 6 Закону реєстрація місця проживання особи за заявою законного представника здійснюється за згодою інших законних представників;

Якщо в свідоцтво про народження відомості про батька внесені зі слів матері, необхідно надати оригінал і копію виписки з Державного реєстру актів цивільного стану про занесення інформації відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України.

Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання громадян також здійснюється по старостинських округах:

Запорізький старостинський округ.    

Миколаївський старостинський округ  

Новоюлівський старостинський округ

Кам’янський старостинський округ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше