Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Насильство щодо дітей неприпустимо!

Новина
21.01.2021

Увага! Шановні мешканці громади!

Криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги інформує:

    Насильство щодо дітей неприпустимо! Саме тому варто знати, які органи і як мають реагувати на такі випадки.  Хто несе відповідальність за захист дітей від насильства?

   Для цього ми створили графіку з роз'ясненнями постанови Кабінету

Міністрів України № 585 від 01.06.2020 "Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах".

   У випадках, коли дитині загрожує небезпека, потрібно терміново

телефонувати в поліцію 102 та повідомляти службу у справах дітей!

   Нагадуємо, що діти мають право на призначення адвоката за рахунок

держави для захисту своїх прав та інтересів. Для цього законним

представникам дітей  потрібно звертатись до центрів або бюро з надання безоплатної вторинної правової допомоги Міністерства юстиції України.

   У випадках, коли законні представники дітей не можуть (не хочуть)

представляти інтереси своїх дітей як потерпілих від домашнього

насильства, представляють інтереси дітей служби у справах дітей або інші уповноважені відділи при органах місцевого самоврядування.

   За консультацією та допомогою на місцях, Ви можете звернутися до відділу у справах дітей виконавчого комітету Софіївської селищної ради за адресою: смт Софіївка, вул. Шкільна, 19, каб. 105, роб. тел. (05650) 2-82-44, або до Софіївського бюро правової допомоги за адресою: смт Софіївка, вул. Карпенка, 20/7, тел. 097-495-83-16.

    Криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Качалова, 2, тел. 098-040-83-70.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше