Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Гендерний аналіз КЗ Софіївський центр творчості

Новина
07.08.2019

Питання гендерної рівності є невід’ємною частиною заходів попередження конфліктів, розбудови миру та відновлення після конфліктів.

Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок та (CEDAW) та Резолюції Ради Безпеки ООН (Резолюції РБ ООН) «Жінки, мир, безпека» (ЖМБ) визначили важливі зобов’язання щодо захисту прав жінок і досягнення гендерної рівності, які пов’язані з питаннями миру та безпеки.

На виконання Резолюції РБ ООН та Державної соціальної програми «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» в Софіївській ОТГ створено:

  • Депутатське об’єднання «Рівні можливості».
  • Координаційна рада з гендерних питань, питань сім’ї, протидії домашньому насильству та насильству за ознаками статі, запобігання торгівлі людьми.
  • Проводяться заходи щодо створення та реєстрації жіночої громадської організації.
  • Зібрано інформацію щодо гендерної складової населення громади та проводиться аналіз.

В рамках Програми DOBRE фахівцями NDI проведено аналіз  бюджетної програми (611090, Надання позашкільної освіти позашкільними закладами освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми)  у    2018 році.

Координатор з гендерних питань NDI Савельєва Ю. провела тренінг на якому, на прикладі проведеного аналізу позашкільної освіти, показала, як робити гендерний аналіз громади та використовувати гендерні інструменти  у складанні програм та бюджету громади.

Документ гендерного аналізу можна завантажити тут

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше