Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Софіївській громаді для мешканців віддаленого села будують нову амбулаторію

Новина
20.04.2021

У Софіївській громаді на фініші будівництво нової амбулаторії. Її зводять «з нуля» у віддаленому селі – Миколаївці. На відкриття сучасного медзакладу чекають понад 2 тис місцевих. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Сучасні медичні послуги мають бути доступними для всіх, – підкреслив Валентин Резніченко. – Відразу в декількох куточках регіону зводимо «з нуля» амбулаторії. Все – за сучасними технологіями будівництва та енергозбереження». 

Старій будівлі поліклініки Миколаївки – понад 100 років. Там давно немає води та опалення. А на аналізи доводиться їхати до Дніпра чи Софіївки. Село – найвіддаленіше у громаді. До центральної садиби – понад 30 км.

«Дуже раді будівництву нової амбулаторії. Все – завдяки спільним зусиллям держави та обласної влади. Всередині – і світлі кабінети, і житло для лікаря. Для медиків придбали новий службовий автомобіль», – сказав староста Анатолій Дюжник.

Нова будівля – із утепленими покрівлею, фасадом та підлогою.

«Акцент зробили на максимальній енергоефективності. Фасад має металеву обшивку, під нею – 10 см «вати». На покрівлю пішло два утеплювача, загальною товщиною понад 30 см», – розповів представник підрядної організації Віталій Науменко.

Амбулаторія надаватиме всі послуги «первинки», наголосила головна лікарка Софіївського центру первинної медико-санітарної допомоги Тамара Бідулько. Можна буде зробити 9 видів аналізів, тести на гепатит, коронавірус, вагітність. А ще – електрокардіограму, щеплення, обстеження.

«Вже отримали автоматичні аналізатори, електрокардіограф, обладнання для оглядів. Загалом – понад 40 одиниць. Чекаємо й на устаткування для телемедицини. Лікар зможе консультуватися з колегами із обласних медзакладів», – додала Тамара Бідулько.

На часі – зовнішні роботи. Будівельники мають облаштувати цоколь, зробити відмостки. Приведуть до ладу і територію навколо.

«Нова амбулаторія – справжня красуня. Будівля – сучасна. Добре, якщо в ній можна буде пройти первинні обстеження. Чекаємо й на власну лабораторію», – поділився місцевий В’ячеслав Крючков.

Осучаснення медичної інфраструктури Дніпропетровщини – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше