Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Фонд соціального страхування інформує

Новина
20.02.2019

Доводимо до відома, що з 01 січня 2019 року набули чинності  зміни,  внесені до  постанови  правління Фонду соціального страхування України від 24.05.2017 року № 33 «Про затвердження  Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання» (далі – Постанова № 33)

Внесені зміни до Постанови № 33 спрямовані на посилення контролю за обсягами і вартістю наданих послуг з санаторно-курортного лікування потерпілих та за використанням коштів на ці цілі. Так санаторно – курортний  заклад, разом  з гарантійним листом надає  перелік  послуг з санаторно – курортного лікування, що містить відомості щодо діагностичних та лікувальних послуг, умов проживання, лікувального харчування,  та інших послуг. Після закінчення лікування санаторно-курортний заклад надає перелік наданих послуг із зазначенням кількості призначених та фактично отриманих процедур, підписаний лікуючим лікарем санаторно-курортного закладу та потерпілим.

 На офіційному веб-сайті Фонду розміщено інформаційний  перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місце розташування та профілів санаторно-курортного лікування, за яким особам з інвалідністю надано право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування.

 Зокрема, у 2018 році лікуванням у санаторно-курортних закладах за їх вибором  забезпечено 606 осіб з інвалідністю, що на 34% більше, ніж у 2017 році. З 29 санаторно-курортними закладами заключено договори  на санаторно-курортне лікування потерпілих на виробництві на загальну суму 5,0 млн.грн.

              Також з 01 січня 2019 року внесені зміни до постанови  правління Фонду соціального  страхування України  від 13 липня 2017 року № 39  «Про затвердження  Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань  і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України».                Забезпечення безоплатною реабілітацією гарантується Фондом для всіх працевлаштованих осіб, за яких сплачується єдиний страховий внесок за наявності медичної потреби.

Підставою для направлення на відновне лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. Медичний заклад має поінформувати відділення Фонду про страховий випадок пацієнта, що має медичні покази для проходження реабілітації.

             Фонд фінансує медичну реабілітацію за профілями: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Так, відповідно внесених змін до Постанови № 39, у відповідь на отриману заяву про забезпечення реабілітаційним лікуванням, санаторно – курортний заклад надсилає протягом одного дня згоду про надання послуг із реабілітаційного лікування застрахованій особі та перелік послуг із реабілітаційного лікування, а після завершення курсу лікування надсилає програму реабілітаційного лікування, підписану застрахованою особою.

Протягом 2018 року  реабілітаційне лікування отримали 655 осіб, що на 52% більше, ніж у 2017 році, з  27 санаторно-курортними закладами укладено  договори на загальну суму 8,4 млн.грн.

З питань забезпечення санаторно-курортними послугами потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання та реабілітаційного лікування застрахованих осіб звертатися до Криворізького відділення управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування  України в Дніпропетровській області за адресою м. Кривий Ріг, вул. Книжна, 1/1, тел. 94-81-94, 94-81-98, моб. тел. 0960227670, 0972642434

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше