Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Фонд соціального страхування України в Дніпропетровській області інформує

Новина
10.03.2020

Витрати управління виконавчої дирекції Фонду в Дніпропетровській області на забезпечення медичним і постійним стороннім доглядом та побутовим обслуговуванням потерпілих у січні 2020 року

 

Для забезпечення потерпілих на виробництві у січні 2020 поточного року спеціальним медичним доглядом, постійним стороннім доглядом, побутовим обслуговуванням і додатковим харчуванням управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області витрачено 952,3 тис. гривень.

В тому числі,  постійним стороннім доглядом забезпечено 228 осіб з інвалідністю на загальну суму 470,2 тис. грн, спеціальним медичним доглядом – 62 особи з інвалідністю на суму 258,7 тис. грн,  побутовим обслуговуванням – 216 осіб з інвалідністю на суму           223,4 тис. грн і додатковим харчуванням забезпечено 7 осіб з інвалідністю на суму 9,4 тис.грн.

Фонд соціального страхування України  фінансує надання різних видів зазначених послуг для постраждалих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань у залежності від потреби та ступеня обмеження життєдіяльності, здатності до самообслуговування. Потреба в цьому має бути визначена висновком медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).

 

Сума витрат на необхідний догляд за потерпілим залежить від виду догляду, встановленого МСЕК, і не може бути меншою (на місяць):

  • від розміру встановленої на день виплати мінімальної заробітної плати – на спеціальний медичний догляд;
  • половини розміру мінімальної заробітної плати – на постійний сторонній догляд;
  • чверті розміру мінімальної заробітної плати – на побутове обслуговування.

Додаткове харчування призначається з метою забезпечення підвищеної потреби організму потерпілого у харчових речовинах, попередження виникнення недостатності незамінних харчових речовин, використання лікувально-профілактичних властивостей окремих харчових продуктів, які попереджують прогресування деяких професійних захворювань та наслідків нещасних випадків на виробництві.

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше